fbpx
Røde kors
HVAD ER RØDE KORS' JULEHJÆLP?

Jeg har altid tænkt på juletiden som en særlig højtid – fyldt med nærhed, skønne traditioner og Kærlighed. Desværre har tusindevis af udsatte børnefamilier det ad helvedes til, og for mange manifesterer julen sig i en understregning af deres afmagt, ensomhed og udsathed. Jeg vil gerne være med til at vise min omsorg for disse familier – derfor samler jeg ind til Røde Kors julehjælp.
– Adam Schnack

Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børn og deres forældre. Julehjælpen består typisk af et gavekort på 800 kr. til Coop eller en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene. På den måde får både børn og voksne en juleaften, som de fleste andre familier. Det er Røde Kors’ lokalafdelinger rundt om i landet, der uddeler julehjælpen. Som supplement indgår de lokale afdelinger også ofte aftaler med lokale forretningsdrivende, så familierne får et juletræ eller sponsorerede julegaver med. 194 af Røde Kors’ 203 afdelinger uddeler julehjælp, hvilket gør Røde Kors’ julehjælp til den mest landsdækkende uddeling. Røde Kors samarbejder så vidt muligt med kommunerne, når de skal udvælge, hvilke familier der skal modtage julehjælpen.

Røde Kors’ julemission er at hjælpe 12.000 familier til at få en god jul med julehjælp. Julen er hjerternes fest. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, så er højtiden for mange børnefamilier i Danmark forbundet med store bekymringer og afsavn. De har ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver. Ikke mindst for børnene er julen forbundet med følelsen af at stå udenfor. Intet barn skal føle sig udenfor. Slet ikke i julen.

 

Efterspørgslen på julehjælp vokser

I 2019 uddelte Røde Kors julehjælp til 12.200 familier, og hvert år oplever de et stigende antal familier, der efterspørger deres hjælp i julen. Derfor er danskernes støtte mere vigtig end nogensinde. Julehjælpen er en døråbner. Giver du julehjælp til en sårbar familie, støtter du ikke kun familien i julen. Når julen er slut, inviterer Røde Kors børnefamilierne indenfor og tilbyder dem den hjælp og støtte, de har brug for, så de får mere overskud i hverdagen. De hjælper bl.a. familierne til at danne netværk og til at finde vej i det offentlige system. De inviterer børnene på ferielejre, hjælper dem med lektierne og giver tilskud til, at de kan få en god og aktiv fritid på lige fod med andre børn.